PANDEMIN SOM EN TIDSMASKIN

Kommer hemarbetet att bestå när restriktionerna lagt sig?

Likt en tidsmaskin har pandemin både påskyndat och stoppat stora globala trender. I boken Corona Express tar Kjell A. Nordström & Per Schlingmann ställning till framtiden för arbete, globalisering och digitalisering.

Om hemarbetet blir varaktigt, vilka företag blir attraktiva arbetsgivare, och när vi inte är bundna till en plats, var väljer vi att bo?

Pandemin vittar samtidigt om osäkra leverantörsskedjor. Företag flyttar hem och bryter nu mot 100 år av globalisering. Kommer vi istället att söka efter regionala samarbeten?

Per och Kjell A delar sin syn på framtiden.

 

 

Per Schlingmann är författare, föreläsare med lång erfarenhet från näringslivet och politik. Han är även före detta statssekreterare, chefsstrateg och partisekreterare i Moderaterna.

Kjell A Nordström är ekonomie doktor, föreläsare, författare och arbetade tidigare som forskare vid Institute of International Business vid Handelshögskolan.

Tillsammans har Schlingmann och Nordström skrivit böckerna Urban Express, Corona Express och senast Momentum, om hur pandemin, klimatet och kriget i Ukraina håller på att förändra samhället.

 

Läs mer här

Så många har jobbat hemifrån under pandemin – SCB 

Corona Express – Bok